V meste otvorili 33. ročník Prešovských výstavných trhov

17.09.2009 Prešov

Prešov 17. septembra (TASR) – V areáli Mestskej športovej haly na ulici Jána Pavla II. v Prešove dnes popoludní slávnostne otvorili 33. ročník Prešovských výstavných trhov (PVT), ktoré budú prebiehať do 20. septembra.
Výstavné priestory v hale budú počas nasledujúcich dní otvorené od 10.00 do 18.00 h.
\"V interiéri a priľahlých priestoroch Mestskej haly v tomto roku vystavuje a predvádza svoje výrobky viac ako 70 vystavovateľov. Tak ako každý rok aj tohto roku ten sortiment je rôzny, od potravinárskych výrobkov, cez textilný priemysel, bytový textil, nábytok až po automobily, \" povedala pre TASR riaditeľka Mestskej správy služieb Prešov Ivana Pronerová.
Keďže PVT sú spojením výstavy a jarmoku, v okolí športovej haly bude svoj tovar ponúkať približne 150 predajcov, vrátane domácich producentov potravinárskej a poľnohospodárskej prvovýroby a ľudových remeselníkov.
Tradičný jarmok bude sprevádzať bohatý kultúrny program. Už dnes podvečer budú znieť operetné a muzikálové melódie v podaní Orchestra Jula Selčana a jeho hostí. Piatkový program obohatia vystúpenia ľudových rozprávačov a folklórnych súborov z Prešova a blízkeho okolia. Na sobotu organizátori pripravili ďalšie hudobno-tanečné podujatie, ktorého hosťami budú speváci Oľga Szabová a Berco Balogh. Vyvrcholením bude nedeľný koncert prešovskej kapely Mloci, okrem tohto sa diváci môžu tešiť aj na vystúpenia domácich tanečných skupín a mažoretiek.
V súvislosti s organizovaním podujatia sú od dnešného dňa a až do nedeľného večera v platnosti aj viaceré dopravné obmedzenia. V rámci nich je čiastočne uzavretá ulica Pod Kamennou baňou a z dôvodu zabezpečenia väčšieho počtu parkovacích miest, je uzavretý aj pravý jazdný pruh ul. Jána Pavla II. v smere na Škultétyho ulicu.
Počas trvania PVT bude zriadená dočasná zastávka MHD na ul. 17. novembra v smere na Čierny most, v blízkosti križovatky s ul. Škultétyho. Autobusová linka č. 22 v smere na Šidlovec, bude premávať po obchádzkovej trase po uliciach Slávičia - Pod Kalváriou - 17. novembra – Škultétyho. Zastávky MHD \"Mestská hala\" a \"Pod Kam. baňou\" v smere na Čierny most budú v uvedenom čase nefunkčné.
 

Vyberte región